Kirjakahvilat Navetan luentosalissa

Kesällä 2021 Muodonmuutoksia ry:n Kohtaamo2 -hankkeen residenssitilassa (Museotie 3) asuneet ja työskennelleet kirjailijat esittäytyvät Navetan luentosalissa lauantaisin klo 14.00 Seppo Rinteen haastateltavina:

  • 27.11.2021 Kuvataiteilijana pitkään työskennellyt Tiina Poutanen (s. 1967) on aiemmin julkaissut kaksi runokokoelmaa ja yhden Puutarhakirjallisen pienoisesseitä. Ensimmäisessä romaanissaan Pyörävaras hän osoittautuu laajojen kokonaisuuksien hallitsijaksi, joka hallitsee kerronnan eri vivahteet tarkoista aistihavainnoista syvälliseen pohdintaan ja hulvattomaan huumoriin. Romaaninsa henkilöitä kirjailija kuvaa suurella lämmöllä ja heidän eri puoliaan tarkasti valottaen.
  • 22.1.2022 Kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen on kotoisin Säijän kylästä Pirkanmaalta. Hän on kirjoittanut runoutta ja proosaa, ja hänen kirjojaan on käännetty ruotsiksi, tanskaksi ja tšekiksi. Hänen viimeisin runoteoksensa on Omantunnon asioita (Siltala, 2020).
  • 19.2.2022 Marketta Pyysalo (s. 1976) on pälkäneläinen kirjailija ja kulttuurisuunnittelija. Pyysalo on kirjoittanut mm. lasten tietokirjoihin kuuluvaa Ilmiösarjaa, joka etsii oivaltavia näkökulmia asioihin, jotka ovat yhtä aikaa arkisia ja jännittäviä. Omien kirjojen lisäksi Pyysalo on kääntänyt kymmeniä lastenkirjoja suomeksi. Kehrääjä on hänen ensimmäinen romaaninsa.
  • 19.3.2022 Kirjailija J.P. Laitisen esikoisromaani Lume (Teos 2019) sai kaksi kirjallisuuspalkintoa ja yhden ehdokkuuden. Kriitikot ovat verranneet kirjaa Fjodor Dostojevskin, Peter Handken, Thomas Bernhardin ja Ian MacEwanin tuotantoon. Tampereella asuva Laitinen on toiminut pitkään ympäristöjournalistina ja kirjoittanut kaksi tietokirjaa energia- ja ilmastoasioista. Toimittajan töistä hän on saanut muun muassa tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon ja Keskon kestävän kehityksen tunnustuspalkinnon.

Muodonmuutoksia ry:n taiteilijaresidenssikokeilu liittyy yhdistyksen Kohtaamo2-hankkeeseen, jota rahoittaa Leader Pirkan Helmi Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. 

Näyttelyt Kahvila Pytingissä

Kahvila Pytingissä (avoinna to–la 10–14) on esillä Outi Lehtovaaran ja Helmi Palosen kuvia 30.10. saakka.

Pälkäneläisen Outi Lehtovaaran isoissa töissä on käytetty pesutekniikkaa, pastelliliituja ja pienissä töissä puupiirrostekniikkaa.

Helsinkiläisen Helmi Palosen töissä näkyy rakkaus hevosiin ja niiden kauneuteen ja voimaan. 

Valo, väri, liike -maalauskurssin töitä esillä Pytingin yläaulan näyttelytilassa

Muodonmuutoksia ry:n Kohtaamo-hankkeeseen liittyvän kurssin töitä Pytingin yläaulassa.

Kohtaamo2-hanketta rahoittaa Leader Pirkan Helmi Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. 

Mitä muualla meneillään

Lisää paikkakunnan uutisia ja ajankohtaisia tapahtumia löytyy Kukkialle.fi -sivustolta.